Cover Image

Voor de tweede keer de Oosterschelde over

Op zaterdag 22 juli 2017 wordt voor de tweede keer de Oosterschelde oversteek georganiseerd. Een zwemtocht van ca. 8,5 km van Strijenham naar Yerseke.

De oversteek is een initiatief van Jan Boonman die in 2015 deze zwemtocht voor de eerste keer organiseerde. De zwemtocht is gekwalificeerd als dé tocht van 2017 in het kader van “Op weg naar de Scheldebeker 2019”.

Het bestuur van de Stichting Scheldebeker heeft deze tweede editie uitgekozen vanwege het bijzondere karakter van de oversteek. Het is een pittige tocht i.v.m. de lengte en de stroming die voornamelijk dwars op de zwemrichting staan. In de aanloop naar de volgende Scheldebeker editie in 2019 wordt ieder jaar een zwemtocht georganiseerd onder het motto “Op weg naar de Scheldebeker”. Deze zwemtochten dienen als een jaarlijkse oefening om iedereen up to date te houden en de belangstelling warm te houden.

De start is om 13.30 uur nabij het haventje van Strijendam op Tholen. De snelle zwemmers (minstens 3,6 km/uur) starten 30 minuten later. De aankomst van de eerste zwemmer wordt verwacht rond 16.00 uur op het strandje van Yerseke. Het aantal deelnemers is maximaal 200.  Begeleidende boten zorgen voor de veiligheid van de zwemmers. Aanmelden hiervoor is ook altijd mogelijk.

Inschrijven kan tot 10 juni via openwater@zeelandnet.nl. Op de facebookpagina Zwemtocht-Kattendijke-Wemeldinge wordt alle actuele informatie over de tocht gedeeld.